(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada umumiy ovqatlanish korxonalarida mavjud moddiy, moliyaviy, mehnat va axborot resurslaridan samarali foydalanish hamda rentabellik darajasini oshirish masalalari ilmiy jihatdan yoritilgan. Bugungi raqobat sharoitida umumiy ovqatlanish korxonalarining barqaror faoliyat yuritishi ko‘p jihatdan resurslardan oqilona foydalanish, xarajatlarni optimallashtirish, mahsulot tannarxini pasaytirish, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish va boshqaruv jarayonlarini takomillashtirishga bog‘liq.