(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning bilish faolligini oshirishda neyropedagogikaning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Neyropedagogikaning nazariy asoslari, miya faoliyati hamda bilish jarayonlari o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan. Shuningdek, diqqat, xotira, tafakkur, idrok va motivatsiya kabi kognitiv jarayonlarning o‘quv faoliyatidagi ahamiyati ilmiy tadqiqotlar asosida izohlangan. Maqolada Marian Diamond, Erik Kandel, Donald Hebb, Aleksandr Luriya, Howard Gardner va boshqa olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilinib, neyropedagogik yondashuvning ta’lim samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari ochib berilgan.