(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Navoiy davlat universiteti San’at va sport fakulteti Pedagogika yo‘nalishi doirasida olib borilayotgan tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktabgacha yoshdagi bolaning ruhiyatini faqatgina quruq an’anaviy ta’lim usullari bilan rivojlantirib bo‘lmaydi. Bu jarayonda ta’limning integratsiyalashgan prinsiplari asosida, ya’ni yetakchi faoliyat turi bo‘lgan o‘yin, estetik tarbiya (san’at) va jismoniy tarbiya (sport) uyg‘unligi talab etiladi. Ushbu maqolada maktabgacha davr psixologiyasining qonuniyatlari, undagi inqirozli holatlar hamda ularni pedagogik metodlar orqali yengib o‘tishda san’at va sportning o‘zaro sinergetik ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.