(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda tarbiya jarayonining psixologik mohiyati, uning shaxs rivojlanishidagi o‘rni, maqsad va vazifalari keng yoritilgan. Tarbiya jarayonida shaxsning ijtimoiylashuvi, axloqiy sifatlarining shakllanishi, emotsional va intellektual rivojlanishi tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyaning inson kamolotidagi ahamiyati hamda pedagog va ota-onalarning tarbiyaviy faoliyatdagi roli ochib berilgan.