(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir, davlat arbobi va so‘z san’atkori Alisher Navoiy ijodining o‘zbek adabiyoti va ma’naviy hayotidagi o‘rni yoritilgan. Shoir asarlarining badiiy-estetik xususiyatlari, insonparvarlik g‘oyalari, til taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi hamda yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, Alisher Navoiy ijodini o‘rganishning ilmiy va tarbiyaviy jihatlari haqida fikr yuritilgan.