(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
1-bosqich. Masalani t ushunish. Bu bosqichda masalaning shart i v a xulosasi alohida ajrat ib olinadi. N imalar berilgan, nimani t opish, isbot lash y ok i y asash lozimligi aniqlanadi. Masalaga oid chizma chiziladi. Chizmaning k at t a v a aniq bo’lishi maqsadga muv ofi q. Berilgan barcha ma’lumot lar chizmada belgilanadi.Odat da geomet rik masalalarni y echishni t o’rt t a bosqichda bajarish mumk in: 2-bosqich. Rejalasht irish. Bu bosqichda masalani y echish usuli t anlanadi. Uni Qo’llash uchun qanday qo4shimcha ma’lumot lar zarurligi aniqlanadi. Yordamchi shak llar chiziladi. 3-bosqich.Yechish. Bu bosqichda masala berilgan reja asosida y echiladi