(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада ўрта асрларда Марказий Осиё мамлакатларида юз берган том маънодаги Уйғониш даври яьни жуда кўплаб олим ва алломаларимизнинг етишиб чиқиши, тинимсиз ўқиб, изланишлари натижасида фаннинг турли соҳаларини ўз билим, салоҳияти ва тафаккурлари билан бойитиб, ўз даврининг қомусий олим даражасига кўтарила олганликлари каби маълумотлар баён этилдаи.