(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning ruhiy salomatligini muhofaza qilish, ularning shaxs sifatida garmonik rivojlanishida maktab psixologi va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlikning ijtimoiy-psixologik mexanizmlari yoritilgan. Maqolada maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan psixologik muammolar (hadiksirash, depressiv holatlar, korreksion va adaptiv qiyinchiliklar) hamda ularni bartaraf etishda psixologik xizmatning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, oilaviy muhitning bolaning ruhiy barqarorligiga ta’siri va ota-onalarning psixologik savodxonligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.