(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Xurshid Doʻstmuhammad hikoyalarida modernistik uslub va psixoanalitik talqin masalalari tahlil qilinadi. Adibning “Ibn Mug‘anniy” va “Jim o‘tirgan odam” hikoyalari misolida inson ruhiyati, ichki kechinmalar, vijdon va jamiyatdagi loqaydlik muammolari badiiy tahlil etiladi. Asarlardagi ramziylik, ichki monolog va psixologik tasvir vositalari orqali yozuvchining o‘ziga xos ijodiy uslubi yoritiladi.