(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili va ingliz tilidagi so‘zlashuv madaniyati, nutq etiketi, iboralarning tuzilishi va muloqotda qo‘llanilishi o‘zaro qiyosiy jihatda tahlil etilgan. O‘zaro muloqotda ishlatiladigan salomlashuv, xayrlashuv, minnatdorchilik, uzr so‘rash, tilak bildirish va boshqa ijtimoiy iboralar qamrab olingan. Har ikki tilga xos nutq madaniyatining milliy, madaniy va ma’naviy asosi keng ko‘rib chiqilib, zamonaviy muhitda til va kommunikatsiyaning o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan. Maqolada, shuningdek, til o‘rganishda so‘zlashuv madaniyatining ahamiyati va qo‘llanilishidagi o‘ziga xosliklar, milliy an’anaviy omillar va muloqot davomida yuzaga keladigan muammolar tahlil qilinadi. Muallif ikki tilda so‘zlashuv va iboralarni solishtirib, farq va o‘xshashliklarni ochib beradi hamda madaniyatlararo muloqotda yuzaga keladigan psixologik va lingvistik to‘siqlarni yengishda muloqot etiketi va iboralarning to‘g‘ri tanlanishi katta rol o‘ynashini asoslaydi.