(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada raqamli dunyo va zamonaviy kommunikatsiya asrida ona tilining o‘rni hamda ijtimoiy tarmoqlarda yuzaga kelgan yangi til shakllari va ularning yoshlar nutqiga ta’siri qamrab olingan. Muallif internet tili, qisqartmalar, inglizcha aralashmalar, emojilar va o‘zbek tilining ijtimoiy tarmoqlardagi o‘zgarishlari, yoshlar nutqidagi innovatsion va muammoli tendensiyalarni aniqlaydi. Tadqiqot davomida ona tilining saqlanishi va rivojlanishi uchun raqamli madaniyat muhitida zarur bo‘lgan pedagogik va lingvistik chora-tadbirlar haqida ham fikr yuritiladi.