(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Har bir xalqning taraqqiyoti uning ma’naviy merosi, milliy qadriyatlari va yosh avlodning tarbiyasiga bog‘liq. O‘zbekiston xalqining boy tarixi, urf-odatlari, milliy an’analari va ma’naviy merosi yoshlarni barkamol inson etib tarbiyalashda muhim o‘rin tutadi. Bugungi kunda yoshlarni milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalash, ularda Vatanga muhabbat, ota-onaga hurmat, mehnatsevarlik, halollik va bag‘rikenglik kabi fazilatlarni shakllantirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biridir. Milliy qadriyatlar – bu xalqning asrlar davomida shakllangan urf-odatlari, an’analari, tili, dini, madaniyati va ma’naviy merosidir. Ular insonning dunyoqarashi, axloqiy fazilatlari va hayotiy qarashlarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Yoshlar tarbiyasida oilaning o‘rni beqiyosdir. Farzand avvalo oilada milliy qadriyatlarni o‘rganadi, kattalarga hurmat, kichiklarga izzat, mehr-oqibat va odob-axloq qoidalarini egallaydi. Keyinchalik maktab, mahalla va jamiyat ushbu tarbiyani yanada mustahkamlaydi.