(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jinoyat ishlarini ko‘rishda adolat prinsipining nazariy va amaliy ahamiyati, uning sud hokimiyati faoliyatidagi o‘rni hamda fuqarolarning huquq va erkinliklarini ta’minlashdagi roli yoritilgan. Shuningdek, jinoyat protsessida qonuniylik, tenglik, aybsizlik prezumpsiyasi, taraflarning tortishuvi va sudning mustaqilligi kabi prinsiplarning adolatni qaror toptirishdagi o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Sud qarorlarining adolatli qabul qilinishi jamiyatda qonun ustuvorligini mustahkamlashi, fuqarolarning sud tizimiga bo‘lgan ishonchini oshirishi hamda inson huquqlarini ishonchli himoya qilishga xizmat qilishi asoslab berilgan.