(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida ma’muriy sudlar faoliyatining huquqiy asoslari, ularning tashkil etilishi, vakolatlari hamda fuqarolar va yuridik shaxslarning huquq va qonuniy manfaatlarini himoya qilishdagi o‘rni ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ma’muriy sudlarning Konstitutsiya, Ma’muriy sud ishlarini yuritish to‘g‘risidagi kodeks va boshqa normativ-huquqiy hujjatlarga asoslangan faoliyati, davlat organlari ustidan sud nazoratini amalga oshirishdagi ahamiyati hamda odil sudlovni ta’minlashdagi roli yoritilgan. Sud-huquq islohotlari natijasida ma’muriy sudlarning mustaqilligi va samaradorligini oshirish, ochiqlik hamda shaffoflikni ta’minlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar ham tahlil etilgan.