(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Uglevodlar tirik organizmlar uchun muhim organik birikmalar hisoblanadi. Ular organizmning asosiy energiya manbai bo‘lib, hujayralarning tuzilishi va faoliyatida muhim rol o‘ynaydi. Uglevodlar monosaxaridlar, disaxaridlar va polisaxaridlarga bo‘linadi. Ushbu maqolada uglevodlarning tuzilishi, tasnifi, biologik funksiyalari hamda inson organizmidagi ahamiyati yoritilgan.