(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ochiq va yopiq suyak sinishlarining kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, tashxislash usullari, birinchi tibbiy yordam ko‘rsatish tamoyillari hamda zamonaviy davolash usullari yoritilgan. Shuningdek, sinishlarning oldini olish choralari, reabilitatsiya jarayonining ahamiyati va tibbiyot xodimlarining ushbu jarayondagi o‘rni tahlil qilingan. Maqola tibbiyot texnikumlari o‘quvchilari, feldsherlar, hamshiralar va favqulodda vaziyatlarda birinchi yordam ko‘rsatish ko‘nikmalarini egallayotgan mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.