(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: Инсон ҳаёти ва саломатлиги, шунингдек, жамият барқарорлигини таъминлашда экологик хавфсизликнинг аҳамияти беқиёсдир. Атроф-муҳитга зарар етказувчи ҳар қандай ҳуқуқбузарлик нафақат табиат, балки жамоат хавфсизлиги учун ҳам таҳдиддир. Чунки табиий ресурсларнинг ифлосланиши, ҳаво, сув ва озиқ-овқат сифатининг пасайиши турли эпидемиологик ва ижтимоий муаммоларни келтириб чиқаради. Шу боис экологик ҳуқуқбузарликларнинг жамоат хавфсизлигига таъсирини илмий жиҳатдан таҳлил қилиш муҳим ҳисобланади. Мазкур мақолада экология соҳасидаги ҳуқуқбузарликлар профилактикасини кучайтириш, экология соҳасидаги ҳуқуқбузарликларнинг жамоат хавфсизлигига салбий таъсирлари ҳуқуқий, ташкилий ва амалий жиҳатдан таҳлил қилинади. Калит сўзлар: экология, ҳуқуқбузарлик экологик ҳуқуқбузарликлар, ҳуқуқбузарликлар профилактикаси