(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim matematika darslarida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda interaktiv topshiriqlardan foydalanishning ilmiy-metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda interaktiv topshiriqlarning o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatni tahlil qilish, dalillash va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqolada o‘qituvchining mantiqiy fikrlashni rivojlantirishda qo‘llaydigan metodlari, mashq va topshiriq turlari hamda ularning samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Interaktiv topshiriqlardan foydalanish o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshiradi, ularni faol fikrlashga undaydi va matematik tafakkurni shakllantirishda muhim omil sifatida xizmat qiladi.