(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda chiqindilarsiz iqtisodiyot (“Zero Waste”) konsepsiyasini joriy etish masalalari yoritilgan. Maqolada chiqindilarni kamaytirish, ularni qayta ishlash va ikkilamchi xomashyo sifatida foydalanishning ekologik hamda iqtisodiy afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, rivojlangan mamlakatlarning “Zero Waste” tajribalari asosida O‘zbekiston sharoitida ushbu konsepsiyani amalga oshirishning imkoniyatlari va istiqbollari o‘rganiladi. Tadqiqot davomida chiqindilarni boshqarish sohasida mavjud muammolar, davlat siyosati va aholining ekologik madaniyati darajasi tahlil qilinib, chiqindilarsiz iqtisodiyotga o‘tish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.