(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada tovlamachilik jinoyatining o‘ziga xos xususiyatlari, uning sodir etilish shakllari hamda boshqa jinoyatlardan farqli jihatlari yoritilgan. Shuningdek, xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida tovlamachilikka qarshi kurashishning samarali mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida O‘zbekiston Respublikasi jinoyat qonunchiligi xorijiy davlatlar AQSh, Rossiya Federatsiyasi va Germaniya tajribalari bilan solishtirilib, amaldagi me’yorlarning takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada jinoyat-huquqiy, kriminologik va ijtimoiy omillar nuqtayi nazaridan tovlamachilikning oldini olish chora-tadbirlari tahlil qilinadi.