(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shahar sharoitida jangovar harakatlar olib borish taktikasi, uning rivojlanish bosqichlari va zamonaviy harbiy amaliyotdagi o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Maqolada shahar muhitining o‘ziga xos jihatlari — ko‘p qatlamli tuzilishi, aholi mavjudligi, yer usti va yer osti infratuzilmalarining murakkabligi, hamda qurolli to‘qnashuvlarda axborot va texnologik ustunlikning o‘rni keng yoritilgan. Shuningdek, dronlar, intellektual sensorlar, robototexnika va tarmoqli (network-centric) urush konsepsiyalari asosida rivojlanayotgan yangi taktik yondashuvlar tahlil etilgan. Ilmiy tahlil va amaliyot misollari orqali shahar sharoitida urush olib borishdagi dolzarb muammolar va yechim yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Maqola harbiy sohada faoliyat yurituvchi mutaxassislar, tadqiqotchilar va strategik rejalashtirish bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy va nazariy ahamiyatga ega.