(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya Maqolada O‘zbekiston fond bozorida qimmatli qog‘ozlar narxining o‘zgarish tendensiyasi va ularni vaqt qatori modellaridan foydalangan holda prognozlash masalalari tahlil qilindi. Tadqiqotda 2022–2024-yillar oralig‘idagi “Toshkent” Respublika fond birjasida joylashtirilgan ayrim aksiyalar narx dinamikasi o‘rganildi. ARIMA modeli asosida qisqa muddatli prognoz tuzilib, natijalar iqtisodiy talqin qilindi.