(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston aholisining demografik o‘sishi, uning asosiy omillari, hududlar bo‘yicha farqlari hamda bu jarayonning iqtisodiy va ijtimoiy hayotga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda 2010–2025-yillar oralig‘idagi Davlat statistika qo‘mitasi ma’lumotlari asosida aholining soni, tug‘ilish va o‘lim ko‘rsatkichlari, tabiiy o‘sish sur’atlari, migratsiya hamda urbanizatsiya jarayonlari o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, O‘zbekiston aholisi yil sayin barqaror o‘sib bormoqda, bu esa mehnat resurslari, ta’lim tizimi, infratuzilma va sog‘liqni saqlash sohalarida yangi vazifalarni yuzaga keltirmoqda.