(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqtisodiyotda statistik tahlilning o‘rni, uning mohiyati va iqtisodiy jarayonlarni o‘rganishdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada statistik usullarning iqtisodiy ko‘rsatkichlarni tahlil qilish, baholash va prognozlashdagi roli ochib beriladi. Shuningdek, o‘rtacha daromad va inflyatsiya darajasini hisoblash misollarida statistik yondashuvning amaliy qo‘llanilishi ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari statistik tahlilning iqtisodiy qarorlar qabul qilishda muhim ahamiyatga ega ekanini tasdiqlaydi.