(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada buxgalteriya hisobining predmeti, ya’ni hisob jarayonida qamrab olinadigan iqtisodiy hodisalar va obyektlar, shuningdek uning iqtisodiy faoliyatdagi ahamiyati yoritiladi. Buxgalteriya hisobining bosh maqsadi — korxonada sodir bo‘ladigan xo‘jalik amaliyotlarini muntazam ravishda qayd qilish, ularni tegishli hujjatlar asosida rasmiylashtirish, tartibga solish va yakuniy ma’lumotlarni boshqaruv qarorlarini qabul qilish uchun tayyor holda taqdim etishdir.