(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish masalasi zamonaviy ta’lim jarayonining eng muhim komponentlaridan biri sifatida ko‘rib chiqiladi. Tanqidiy fikrlash — bu nafaqat ma’lumotni qabul qilish, balki uni tahlil qilish, solishtirish, baholash va o‘z fikrini asosli tarzda ifodalash ko‘nikmalarini shakllantiruvchi jarayon sifatida talqin qilinadi. Maqolada mazkur jarayonning samaradorligiga to‘sqinlik qiluvchi asosiy muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etishning zamonaviy yechimlari, pedagogik yondashuvlar hamda interfaol metodlar asosida amalga oshirish yo‘llari keltirilgan.