(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida xotin-qizlarning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirish yo‘nalishida olib borilgan islohotlar, ularning tarixiy bosqichlari va natijalari tahlil qilingan. Mustaqillik yillaridan boshlab ayollar huquqlarini himoya qilish, ularning davlat boshqaruvidagi o‘rni va rolini kuchaytirish bo‘yicha amalga oshirilgan chora-tadbirlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada 2017-yildan boshlab “Yangi O‘zbekiston” davrida xotin-qizlar siyosatini yangi bosqichga olib chiqqan islohotlar ham o‘rganilgan.