(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Jins genetikasi:Erkak va urgʻochi organizmlarning jinslarini farq qiluvchi irsiy birligni urganuvchi boʻlim hisoblanadi.Jins genetikasida X va Y xromosomalarga birikkan genlar da joylashgan belgilar va ular bilan bogʻliq holda vujudga keladigan kasalliklarni oʻrganamiz.X va Y xromosomaga birikadigan kasalliklar farqlanadi, xromosomalar autosoma va jinsiy xromosomaga farqlanadi.Xromosomalardagi nukleotidlarga turli omillar taʼsiri natijasida mutatsiya sodir buladi.Natijada irsiy axborot oʻzgaradi.