(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Десерт маҳсулотлар турини кўпайтириш, маҳсулотнинг шифобахшлик хоссасини ошириш ва тайёр маҳсулот таннархини пасайтиришдан талаб этилади. Шарбати олинган топинамбур сиқмасидан десерт тайёрлашда, хом ашё инспекцияланади ва тайёр бўлгунича эзғилаб ишқаланади, бу жараён билан параллель равишда гуруч майдаси терилади, инспекцияланади, элакланади, гуруч уни ҳосил бўлгунигача майдаланади ва лимон кислота қўшилган ҳолда 1:4 нисбатда 50-60 мин давомида 1000С ҳароратда қайнатилади, хосил бўлган бўтқа ишқаланади; метилцеллюлозага эса 1:10 нисбатда малина шарбати қуйилиб, 2-3 мин қайнатилади ва бўкиш учун 15-20 мин қолдирилади.