(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekistonning shimoli-sharqida, Farg‘ona vodiysining markaziy qismida, bugungi Namangan viloyati hududida joylashgan qadimiy Axsikent shahri — bu nafaqat arxeologik yodgorlik, balki butun Markaziy Osiyoning madaniy va tarixiy rivojlanishida alohida o‘rin tutgan qadimiy sivilizatsiya markazidir. Hozirda To‘raqo‘rg‘on tumani hududida joylashgan bu yodgorlik “Axsikent arxeologik majmuasi” yoki “Ochiq osmon ostidagi muzey” sifatida e’tirof etiladi. U nafaqat Farg‘ona vodiysi aholisi, balki butun O‘zbekiston uchun faxr va g‘urur manbai bo‘lib, ajdodlarimizning buyuk me’morchilik, ilmiy va madaniy salohiyatidan darak beradi.