(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Boborahim Mashrab — XVII–XVIII asrlar o‘zbek adabiyotida tasavvufiy va xalqchilik ruhida ijod qilgan muhim shoir. U o‘z davrida “qalandar”, “sofi”, “ma’shuq” obrazlar orqali ma’naviy izlanishlarni she’riyatga qo‘shgan bo‘lib, bugungi kunda ham uning ijodi o‘zbek lirik she’riyatida mustahkam o‘rin egallagan. Uning hayoti va ijodi haqida tarixiy manbalar cheklangan bo‘lsa-da, xalq og‘zaki hikoyalari, tazkiralar, eski qo‘lyozmalar orqali ma’lumotlar saqlanib qolgan.