(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Инсон зоти азалдан атроф-муҳитни ўрганиш, табиат сирларини англаш ва улардан фойдаланишга интилиб келган. Шу интилиш натижасида тарих давомида турли ихтиро ва кашфиётлар юзага келган. Улар инсоният тараққиётида беқиёс аҳамиятга эга бўлиб, ҳаётни енгиллаштириш, фан ва технологияларни ривожлантиришга хизмат қилди.