(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Инсоният пайдо бўлибдики,аста-секинликда табиат билан ҳамоҳангликда онг тафаккури ўсиб борган ва шакилланганлиги тарихий манбаалардан маълум.Қадимдан токи ҳозирги кунгача давом этиб келган,аждодларимиз томонидан сайқалланган турли миллий ўйинларимизнинг турлари бор.Шу жумладан:ошиқ ўйинлари, дорвозлик ўйинлари,масқарабозлик, кўпкари ўйинлари,хуроз ёки қўчқор уруштириш ўйинлари, аскиябозлик кабиларни олиш мумкин ва уларнинг ишқибозлари жуда кўп ҳисобланади.Бу миллий ўйинларнинг барчасининг ўз қонун-қоидалари,шартлари,миёрлари ва шунингдек моҳир ўйинчилари мавжуд.