(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Музейлар –ўз жамланмаларида инсоният пайдо бўлган даврдан бошлаб токи ҳозирги фан-техника равнақ топган давргача бўлган халқимизнинг маданий меросини сақлаб келмоқда.Буларнинг орасидаги энг қадимий ва миллий хунармандчиликларимиздан ҳисобланган кулоллик,ёғочсозлик, кўнчилик, заргарлик,рихтагарлик,темирчилик,каштачилик каби ўнлаб ота-боболаримиз мероси бўлган,кейинчалик бизга мерос бўлиб келган хунармандчилик ва бу хунармандчиликнинг қадимий наъмуналари музейларимиз хазинасидан ўрин олган.