(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Музейлар ҳар бир халқнинг тарихи, маданияти ва маънавий дунёси акс этган муҳим масканлардир. Улар миллатнинг ўтмишини келажак авлодга етказишда ва маънавий бойликларни сақлашда катта аҳамиятга эга. Музейлар фаолиятини қўллаб-қувватлаш орқали жамият маънавий ривожланади ва халқлар ўртасида маданий алоқалар мустаҳкамланади. Шунингдек, музейлар билим ва санъатни оммалаштириш, илмий тадқиқотлар олиб боришда ҳам муҳим ўрин тутади.