(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ёғоч инсон ҳаётида қадимдан энг муҳим табиий ресурс ҳисобланган. Қадимги одамлар сув, овқат ва бошқа зарур буюмлар учун турли идишлар тайёрлашган. Ёғочдан ясалган идишлар осон қайта ишланадиган ва узоқ муддат хизмат қиладиган материал сифатида қадрланган.Қадимги одамлар ёғоч идишларни тайёрлашда асосан қирув ва балғадан фойдаланган