(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Тарих – бу илм. Давлатлар ва халқларнинг тарихлари ғалабалар билан мағлубиятлардан таркиб топган. Ҳар қандай халқ учун мағлубиятдан кўра яхшироқ илм йўқ. Заифликларимизни тушуниш ва аждодларимизнинг нотўғри ишларини такрорламаслик учун биз мағлубиятларимиз тарихини ўрганамиз. Жадид ота-боболаримиз қандай бўлишган, қандай муваффақиятларга эришганлар, қаерда хатоликларга йўл қўйганлар? Ушбу воқеалардан қандай сабоқ олишимиз керак? Жадидизм – XIX аср охири – ХХ аср бошларида рус империясида мусулмон (асосан туркий) халқлари ўртасида ижтимоий-сиёсий ва интеллектуал ҳаракат