(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)- o’zbek adabiyotida o’zining chuqur falsafiy mazmunga ega,lirik samimiy asarlari orqali alohida o’rin tutgan buyuk iste’dod sohibi,shoir,yozuvchi,dramaturg,tarjimon sanaladi.Uning she’riyatida hayot mazmun-mohiyati,muhabbat,sadoqat,vaqt,o’tkinchilik,kechirim kabi mavzular asosiy o’rinda turadi.Faynbergning qalamiga mansub “Quvonchni ham,qayg’uni ham qo’y” she’ri shoirning hayotga,inson ruhiyatiga,o’tkinchi dunyoga bo’lgan falsafiy qarashlarining badiiy ifodasi desak, aslo adashmaymiz.Bu asarda ijodkor hayotning o’tkinchi ekanligini,insondagi ruhiy yengillikka intilishni,dunyo hasratlaridan voz kechish kerak ekanligini falsafiy jihatdan yoritib beradi.Ushbu maqola mazkur she’r tahliliga bag’ishlanadi.