(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Aleksandr Arkadevich Faynberg (1939-2009)- o’zbek adabiyotining rus tilida ijod qilgan yirik vakillaridan bo’lib,o’z asarlarida inson ruhiyati,so’z qudratini teran badiiy va falsafiy qarashlar bilan ochib bera olgan. Uning “Qoralamalar qasidasi” she’ri ham shu jihatdan o’zining o’ziga xos poetik hamda lingvistik xususiyatlari bilan alohida ahamiyat kasb etadi.Shoir bu she’rda ijod muqaddas jarayon ekanligini,so’zning kuchi,yozuv va ilhomning sirli bog’liqlikka ega ekanligini tasvirlaydi.