(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)- o’zbek adabiyotining yirik namoyondalaridan bo’lib,u o’z nazmida inson qalbining ichki kuchi,hayotga ishonch va umid falsafasini o’ziga xos lirizm bilan ifoda eta olgan.Faynberg ijod yo’liga nazar tashlar ekanmiz,u ko’p hollarda she’rlarida inson va zamon o’rtasidagi murakkab munosabatilarini,inson ichki dunyosida kechayotgan ayovsiz kurashlarni,ularning hammasiga qaramasdan barbir yorug’lik sari harakat qilishni,ezgulikka ishonchni kuylaydi.Shoir qalamiga mansub “Meni deya chekma iztirob” she’rida ham aynan mana shu masala muhokama etiladi va chuqur falsafiy mulohaza,lirizm bilan ochib berilgan.