(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda mustaqil fikrlashni rivojlantirishning nazariy, metodik va amaliy jihatlari yoritilgan. Mustaqil fikrlashni shakllantirishda interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha asosida o‘qitish va o‘yin texnologiyalarining samaradorligi asoslab berilgan. Shuningdek, o‘qituvchining shaxsiy kompetensiyasi, psixologik tayyorgarligi hamda o‘quvchilarning faolligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Maqola ta’lim tizimida mustaqil fikrlovchi, ijodkor shaxsni tarbiyalashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.