(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini shakllantirish xususiyatlariga bag‘ishlangan. Maqolada pedagogik nazariyalar (Vygotskiy, Piaget, Montessori) asosida bilim, ko‘nikma va malakani rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning yosh xususiyatlari, bilim berish va mustahkamlash metodlari, ko‘nikma va malakalarni shakllantirish usullari, hamda baholash va monitoring mexanizmlari batafsil tahlil qilingan. Maqola pedagoglarga boshlang‘ich sinf o‘quvchilari bilan samarali ishlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi va innovatsion yondashuvlarni qo‘llash imkoniyatlarini ko‘rsatadi.