(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt huquq tizimida qanday etik muammolarni keltirib chiqarishi tahlil qilinadi.Advokatlar,sudyalar va yuristlar faoliyatida sun’iy intellektdan foydalanish inson huquqlariga qay darajada ta’sir etishi,undan foydalanish shaxsiy ma’lumotlarning oshkor bo’lishi,algoritmik tarafkashlik hamda javobgarlik masalalarining noaniqligi kabi asosiy etik muammolar yoritiladi.Tadqiqot natijalariga ko’ra,huquq tizimida sun’iy intellektdan foydalanganda axloqiy me’yorlar va huquq nazorat mexanizmlarini yanada isloh qilish kerakligi asoslab berilgan.