(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek oilalaridagi milliy qadriyatlar tizimi orqali o‘smir yosh avlodda ijtimoiy mas’uliyat hissini shakllantirishning psixologik mexanizmlari o‘rganiladi. Oiladagi tarbiya uslublari, ota-onaning shaxsiy namunalari, milliy urf-odatlarning ruhiy ta’siri hamda ijtimoiy rolga tayyorlashning psixologik jarayonlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Mazkur tadqiqot xulosalari o‘smirlarni jamiyat oldidagi burchini anglash va buni real xatti-harakatga aylantirish jarayonida qadriyatlar tizimining ahamiyatini ochib beradi.