(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Балалар фольклоры – адамзат жəмийети басынан кеширген көп дəўирлердиөзинде сəўлелендирген ҳəм ҳəзир де ҳəрекетте болған жанрлар жəмлеспесин қурайды. Дүнья халықларының фольклортаныў тараўында балаларға арналған ҳəм кишкенелердиң өзлери атқаратуғын дөретпелер дəстиярлы изертлеўлерге өзек болып, кең көлемде үйренилмекте. Əсиресе, балалар сөз ойынларының басламасы болған айтпышлар аялаў поэзиясы үлгилери қурамында қарастырылып, жанрдың сөз өнерин раўажландырыўдағы əҳмийети белгилеп өтилген.