(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada birinchi navbatda zamonaviy axborot texnalogiyalarining muhim yo’nalishlaridan biri bo’lgan bulutli texnalogiyalar afzalliklari, xavflari, xavfsizlikva ma’lumotlarni himoya qilish , (cloud computing) mohiyati, bulutli hisoblash turlari, Amazon web service, Googleni ishga tushishi Yunesko xaqida AKT bulutli xizmatlarning asosiy modellari – IaaS , PaaS , va SaaS tahlil qilindi hamda ushbu maqolaning ikkinchi qismini biz to’laqonli Shaxsga doir ma’lumotlar himoyasiga baxshida etamiz.Ya’ni shaxsga doir ma’lumotlar tushunchasi turlari shaxsga doir ma’lumotlarni qonunchilikda himoya qilish asoslari O’zbekistondagi shaxsga doir ma’lumotlarni himoyasi bo’yicha qonunchilik bazasi va uni amalga oshirishdagi chaqiriqlar va ma’lumotlarni sizib chiqish xavfi va raqamli xatarlarning o’sishi toliq aniq qilib tahlil qilindi.