(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Luqmon Bo‘rixonning “Jaziramadagi odamlar” romanida inson vijdoni va befarqlik muammosi tahlil qilinadi. Asarda markaziy obrazlardan biri — Lolaxon timsolida vijdon azobi, ichki iztirob va jamiyatdagi befarqlik mavzusi yoritiladi. Maqola Lolaxon obrazi orqali vijdonning inson hayotidagi roli, befarqlik oqibatlari va yozuvchining axloqiy-ijtimoiy pozitsiyasi haqida ilmiy tahlil beradi.