(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim nazariyasining mohiyati, mazmuni, asosiy kategoriyalari va qonuniyatlari, shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida ta’lim nazariyasining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonining falsafiy, psixologik va pedagogik asoslari, shuningdek, innovatsion texnologiyalar ta’lim nazariyasiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani yoritiladi. Maqolada ta’lim nazariyasi fan sifatida jamiyat taraqqiyoti, inson shaxsining shakllanishi va ijtimoiy ong rivojidagi o‘rni ham ochib berilgan.