(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tarbiya nazariyasining mohiyati, maqsadi, tamoyillari, shakl va usullari hamda shaxs kamolotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tarbiya jarayonining pedagogik qonuniyatlari, ijtimoiy va ma’naviy omillari, shuningdek, zamonaviy tarbiya yondashuvlari o‘rganilgan. Maqolada o‘zbek xalqining milliy qadriyatlariga asoslangan tarbiya tizimining nazariy asoslari ham yoritiladi.