(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida ijtimoiy va ta’limiy muhitning o‘rni, ahamiyati, shakllantirish omillari hamda pedagogik jarayonning samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ta’lim muhitini yaratishning psixologik, ijtimoiy va pedagogik asoslari, shuningdek, o‘quvchilar shaxsining shakllanishida sinf, o‘qituvchi va oilaning o‘zaro hamkorligi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda boshlang‘ich sinflarda sog‘lom ijtimoiy muhit yaratishning metodlari, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi muloqot madaniyati, hamda ta’limiy muhitning motivatsion, axloqiy va intellektual ta’sir omillari yoritilgan.